Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosoferar lite, på rim.........


Konsten att skriva utan att ,egentligen, anstränga sig...

Om man ska skriva
utan att svettas
utan att murar riva
utan att överhettas
låt dina fingrar leda dig
låt infallen flöda fritt
även om de kan förleda dig
le bara. lite "blitt"

För fantasin är en gåva
som de flesta äger
med den kan man håva
in applåder och poänger
den kan få styra ibland
det är ingen skam
fast hela världen "står i brand" (!)
behövs det lite glam

Så, visst kan man flumma
nu blev ni väl stumma (!):
"Ska HAN säga, Propagandisten !
Han, med "Provokationsschismen"
Nu har han blivit prillig
när han blivit villig
att lämna realismen
för den sköna "fantasismen" !"

Må så vara
Må så ske
Jag vill ju bara
att de
som läser ska
förstå
att det är bra
att det kan gå
att fly bort en liten stund
precis som det där med "John Blund"

Så låt fingrarna FLYGA
över tangenterna
om några blir "dryga"
låt dem tappa "koncepterna"
det gör inte ett skvatt (!)
för mej, kan de gärna
få fnatt (!)
Deras "stjärna"
jag traktar ej efter
och ,aldrig, jag "håller käften"
för fantasin är en mänsklig rättighet
och den ska vi bruka i alla evighet
så, släpp loss, Alla skrivare
låt oss , till fantasin, alla bli givare !

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-04 21:46



Bookmark and Share


  aol
en sann bra skrift, släpp loss bara låt vår fantasi flöda
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska