Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En galning för mycket eller...

Vore jag ett barn
skulle jag gå ut på stranden
bygga mig en borg med torn
och vallar inte bry mig om
om någon på mig kallar...

Jag skulle plocka små stenar
och grenar och snäckor och få
den att nästan bli ett slott, så flott!

Och vimpel högst upp på tornet
och med en gren och en snäcka
då såg det ut, som om någon blåste i hornet.

I vallarna skulle vatten rinna, några blåmussleskal
blev till en eka, vem har sagt att bara barn får leka...

Så nu kommer jag aldrig mer att tveka!

Så då vet ni vad jag gör på stranden när andra
ligger i solen och låter solen sig smeka...

Jag tror jag frågar dem, skall ni vara med och leka...

Men om inga vuxna fattar storheten i detta
kan jag säkert sen lite längre fram berätta om
Små Knattar, som begrep och kom!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-05 10:45



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Underbara ord och jag kommer gärna och hjälper till :)
2010-04-05

    ej medlem längre
Fint skrivet!


Vad vore livet om vi inte hade barnasinnet kvar ...


Hälsn. Ann
2010-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt