Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hebbe finns, är f d vän, med betoning på f d... och det finns orsaker till just det.


Utslagsgivande hebbelogi



Som nu
Så hade Hebbe komplexet med att
Måsta bevisa allt
Bevisa sej manlig
Och det göres i hans fall bäst genom att
Försöka lägra tjejen
Kompisens, grannens,


Hon var från ett grannsamhälle
Min första erfarenhet av intimitet
Och en kort förälskelse
Såna är korta, ofta har jag hört
I vårt fall så kunde vi inte träffas så lätt
Av kommunikationssjäl
Men senare så träffades vi
Igen

Och en annan av Hebbes polare
Råkade tala om vad de gjort tidigare
De hade åkt i skyttetrafik
För att träffa denne tjej

Och rätt vad det var så såg jag dom…
Tillsammans….
Jodå det stämde tydligen
De såg inte att jag såg
Hon kom sen fram till mej
Och det var verkligen, ”som om”
Hon ville, igen, ville mera

Spelade med….
I ett senare skede kanske jag spelat med ordentligt
Men i ungdomen är man inte riktigt
Så kall, för att göra sånt….
Jag sa väl efter en stund nåt om
”returglas” och lite värre med…

Innerst inne så kändes det mitt i lite svartsjuka att
”de kanske förtjänar varann”
Och rätt snart, vaddå, who cares egentligen
Bättre att lära känna nån tidigt
Än att få reda på det senare….
Han vet jag ju, jag testade alla tjejer på hebbe
De som gillade honom och hans smörande
De var inte intressanta på något sätt
De som bet ifrån och visade honom ”plats”
Var rekorderliga tjejer och kvinnor

Jag träffar inte honom mer
Så jag får inte ha det kriteriet längre att bedöma med
Lite synd, för det slog nog aldrig fel
Det visade sej att de som gillade smörande
Och en inslimmande hebbe var just dessa
Som var fyllda med ”olycka och bekymmer”
I många fall… ”alla kan man ju inte följa upp”
Men kriteriet med ”hebbe-bedömningar” var i alla
Fall jag kunde se, fantastiskt
Utslagsgivande




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 158 gånger
Publicerad 2010-04-08 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO