Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för S


räddaren i mig sjunker med dig

som om jag bär ditt hjärta i mitt bröst
tränger sig din sorg och ångest in i mig

jag sjunker av min handfallenhet
när jag inte vet hur jag ska hjälpa dig
vad du behöver

jag skriver ord till dig
otillräckliga ord
som känns tomma
än hur mycket de innehåller

nötta tröstande ord
för jag kan inga andra

och jag sjunker av mina brister som människa

jag känner mig skyldig
för att jag inte känner dig tillräckligt väl
för att veta vad du behöver

jag håller mig fast vid relingen

jag får inte adoptera din smärta
den får inte ta mig med ner

jag refererar låttexter i huvudet
försöker hitta något som kan säga det som måste sägas
inte till dig
till mig
något som kan frånta mig det ansvar som inte är mitt

men allt jag kommer tillbaka till är en ordlös slinga på 1:43
Esbjörn Svensson Trios Ajar
för det finns väl inga ord
inget som kan säga något om någonting
inget som kan säga något om hur ledsen jag är att du är ledsen

men ångestens gnagande katatoni finns i sista spåret
Leudcocyte IV. Ad Infinitum
som värkande tänder
gnisslande kugghjul
skrikande fläktremmar
tänder som nöts mot varann
ett känsloapparatens stenkross
det finns inget vackert i bilderna
men någonstans en rytm
ett hjärtslag

hjärtslag

hjärtslag

hjärtslag

fortsätt andas
fortsätt slå
hjärta fortsätt slå
det måste gå
du måste ta dig genom det här
det måste gå




Fri vers (Fri form) av Linda Jonsson
Läst 488 gånger
Publicerad 2010-04-05 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Jonsson
Linda Jonsson