Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malmskillnad, fönster och smide


På Malmskillnadsgatan ligger en bank
Nördea, fd PK, Nördbanken
Det finns nisher i fasaden där
Och när tjejerna stod där
Och väntade på ”kneg”
Så lutade de sej in i nisherna
Och där satt man en halvtrappa ner
Med full insyn….
”inunder”
Kort eller kort kort
Rakat eller kortkort….
String eller ”i-string”
Sting kanske…. Man kan kalla det




Så banken fick sätta dit en massa
Smidesgaller
Ett för varje fönster
För, folk som skulle söka lån
Hade svårt att koncentrera sej
De som skulle ge lån
Hade svårt att koncentrera sej
De enda som inte hade svårt
Var tydligen tjejerna
Men å andra sidan
”vem frågar dom”?
Tjejer på Malmskillnadsgatan
Brukar inte få bestämma…
Såna saker….




(berättat för mej för nån vecka sen av en hantverkare
som jobbat där)
(döm om mitt skrattanfall när jag ikväll fick se
en vy från just denna plats, på TV och
konstatera att just dessa fönster och smide
fanns där) ;=)




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-11 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO