Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimman

Dimman var total, utan att brännmärkas av nån.

Löften, svek och bekräftelse, andades tungt

bakom hörnet av ord där tystnaden brast.

Du, ingen utom du med bokstavelsens ömma

beting, visste vad dess rätta mening sa.

Kan du säga dess sak med lust och saklig sans,

och behöver jag då ord att med glöd att sätta ett

eller två och måhända tre för att med dig av ord nu

bliva till? Där mått blir rågad och du till trots nämnd,

finner du inte mer än det du sagt och gjort och där

verk av dig själv fagert och bestämt, blir till intet gjort!




Fri vers av stefan.g
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-09 23:34



Bookmark and Share


  jörgen g
Denna dikt smälter man inte bara sådär. Den kräver att man läser djupt och stillar sig tlll eftertanke då den är full av frågor men också svar. Får en önskan när jag läser den, att göra just så om och om igen. Spännande i sitt djup att söka och finna det dolda. Bra skrivet!
2010-08-05
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva