Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jämfört med 10 fria fåglar i skogen


En fågel i handen

Vet du hur tårar kan skava
mot inglasade hornhinnor?
Hur det känns när världen liksom drunknar
inifrån?
Jag sjösatte en båt igår
En insikt
att varje misslyckande
kan ses som en framgång
i backspegeln
Det får bli min livboj
En flyktväg för mitt sinne
om vattnet blir för salt


Har du känt hur tryggheten smakar
när den fräter hål i rastlösa lungor?
Hur gränsen
mellan liv och leva
får Berlinmuren att blekna?
Jag stod där vid kanten igår
Med fjärilar vilt fladdrande
i magtrakten
Viljan att kasta sig ut
fick nerverna att sjunga
Risken att krossas av underlaget
vägdes upp
av chansen att få bärande vingar


Har du en aning om
hur det spänner i käkarna
när allt bromsas upp
av ett inlärt förnuft?
Ett förnuft
som ekar devisen
att man ska vara rädd om det man har
för det man kan få
är dolt i ovisshet
Klippan planades ut
och så stod jag där igen
på samma invanda landsväg
som jag så ihärdigt försökt fly ifrån


Kan du berätta för mig
vad det är som är så bra
med en fågel i handen?




Fri vers av HQ
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-11 18:27



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
Jättebra. "Viljan att kasta sig ut
fick nerverna att sjunga
Risken att krossas av underlaget
vägdes upp
av chansen att få bärande vingar" - Guld värt! Fantastiskt uttryckt.
2010-04-13

  Vingklippt Fågel
"om vattnet blir för salt"

Det där fick mig att vilja läsa många, många gånger om

"Hur gränsen
mellan liv och leva
får Berlinmuren att blekna?"

Så bra, den här dikten är bara så otroligt bra. Intressant flyt och underbara, episka meningar byter av varandra.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ