Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd smittande kulör!

Vad skönt att höra
vågens krusning mot stranden
jag sticker ner handen
känner hur den strömmar
jag på den tummar
skummande vatten rinner emellan mina fingrar
jag fäller ner mig i sanden
låter vågorna spola över min kropp
vilket stranddopp
måtte det aldrig på detta bli ett stopp
här ligger jag tills jag dör
det känns så skönt
ja havet mig förför
en röst då jag hör...

Har du lagt dig där nu, du...

Men det gjorde du faktiskt rätt i...

Efter att du legat i jordgubbslandet på halmstrå
och tittat på och äitit jordgubbar underifrån då
var du rätt röd om hals och rygg
inte alls vidare snygg...

Så blodig kladdig och dan
så jag skämdes när vi for igenom stan...

Men nu är du renskrubbad och klar
och jag hoppas att du inte fler svängar
till jordgubbslandet tar...

Jag tittar upp, kisar mot solen, ser en röd
hand, som sträcks mot mig och jag säger...

Så blodig kladdig och dan
ska jag skämmas för dig när vi
går igenom stan...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-12 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt