Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Devalverad vänskap

 

du har meningsfränder
- är det vänner?
"i politiken får man underliga sängkamrater"
sägs det

vänner?
knappast

ordet vänskap devalveras
i informationssamhället
vattnas ur
saltet
har mist sin sälta
"vän" är inte en som stred tillsammans
rygg mot rygg med dig mot övermakten
intill sista blodsdroppen
- en "vän" är vem som helst
som klappar dig på axeln

idag håller vi ihop och slåss mot "dom"
vi är ett lag på samma planhalva
tillfälligtvis
i morgon är en annan dag
vi går åt varsitt håll
utan ett ord
som legohjon
 
visst har du meningsfränder
men vad vet de om dig
känner de dig

var finns de när du bryter reglerna
och följer rösten i ditt inre
när du lämnar planen för din övertygelse

står där en enda vän
dig åter då?







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-12 18:19



Bookmark and Share


  aol
just idag kom jag i gräl med en starkt dominerande kvinna,
som tyckte jag kunde ta en praktik utan att ifrågasätta om det ledde till fast jobb, jag tyckte det skulle leda till det,

vad som var kostigt var att där satt vänner sk, som höll med henne, men som ändå höll med mig när hon gått,

tack för en bra skrift, kram,
2010-04-12

  walborg
En vän för mig är en person som jag känner och som jag väljer, aktar, respekterar, känner värdegemenskap med och är trygg med. Åsiktsgemenskap räcker inte för vänskap och krävs heller inte.
2010-04-12

  Larz Gustafsson VIP
"Vän" är verkligen ett urholkat och urvattnat begrepp som tömts på sin reella innebörd. Ungefär som "ödmjukhet" och "kärlek" - begrepp som ofta missbrukas, inte minst för att legitimera felaktig tolerans.
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger