Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språklös glädje

 

jag förstår inte finspråk
himlen står alldeles för högt ovanför mitt huvud
där jag går och sparkar förstrött i gruset
konstaterar att vägen torkat upp
att jag nog kan ta cykeln på banvallen nu
viktiga spörsmål

jag förstår inte finspråket
(om det nu finns?)
och jag når inte molnen som gungar så lätt
ovanför mitt huvud
på aprilvindarna

men det gör ingenting
jag levde mitt liv här nere på marken
bland de andra krypen
och jag glädjs språklöst som de
åt solen när den värmer mitt ansikte




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 209 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-15 17:34



Bookmark and Share


  Connie
En jordnära text som känns lite som mylla under naglarna.
2010-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Inget finlir med andra ord.
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger