Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur jobbar de?

Hos polisen läggs "små" ärenden ner
då de, som har begått brott nekar
fast vittnen och bevis finns...

Och hos skatteverket där läggs mycket
energi ner för att leta efter fiffel och båg
hos folk med små inkomster...

Jag hade en vän, som hade köpt en bättre
begagnad bil, inte särskilt dyr...

När hon gjort det började skatteverket intressera
sig för henne. Jag har för mig att de kom hem till
henne och ringde på hennes dörr... Brev fick hon
i varje fall och telefonsamtal, hur i allsindar hade
hon haft råd att att köpa bil och betala den så
där hux flux kontant? Förklaring sa de!

Hon berättade då att under några år hade hon
satt undan alla lönelyft hon fått och låtsade, som
om de inte fanns... När det var rätt summa slog
hon till och köpte bilen!

Hon visade sin anteckningsbok där summorna
skrivits in månad för månad...

Folk, som jag berättade det för de trodde inte sin öron.
Aldrig hade skatteverket hört av sig till dem, inte ens
de gånger de hade betalt sin bil kontant...

Men de, som jag sa att skatteverket är helt fel ute
för om de vill hitta pengar skall de leta på helt
andra ställen...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-16 08:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja nog borde skatteverket ha annat att göra....
2010-04-19

  stenen/ Yv Ericsson
Arg blir man! Och tänker, vilka hjärndöda idioter! Jag hade åkt dit direkt. Skulle aldrig som din väninna skriva upp så noga.
2010-04-17

  ULJO
Det var ett bra ämne att ta upp. De ger sig många gånger på de svaga. De rika och välbärgade har alltid kryphål att slinka ut igenom. Det saknas många gånger rättvisa bakom myndigheters agerande. Att ge sig på de svaga och oförsvarbara har aldrig varit ovanligt, tyvärr en bister verklighet.
2010-04-16

  Mats Henricson
Bra att Du tog upp det här, Skatteverket "silar mygg och sväljer kameler", vil jag påstå ! Ett exempel som drabbade min familj i vintras (november): Min son, 11 och ett halvt, SKÖNSTAXERADES och fick en skatteskuld på 318 kronor ! En obetydlig summa, kan tyckas, men min son har INGA inkomster av betydelse ,för närvarande,endast några mindre ränteinkomster på ett par hundra per år ! Givetvis kontaktade jag Skatteverket och fick uppgiften att det var skatt på ränteinkomster från ett Överförmyndarspärrat konto som INGEN kommer åt utom sonen SJÄLV den dag han fyller 18 ! Han ska ,alltså, skatta för inkomster som han ännu INTE har ! Jag påpekade det ORIMLIGA i detta, men handläggaren sa´bara : "Sådana är Våra Regler ! " RIDÅ !
2010-04-16

  Monika A Mirsch VIP
jo, du har så rätt så rätt, men de där andra ställena är radarinställda med fjärrvakter, lås och bom.
2010-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt