Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Göran Sommardal producent på SR och poesikritiker.


Visst är det livet, att få skriva...

I DN kunde man 28/10-09 läsa att
Göran Sommardal säger:
Poesi är både ett gammaldags och nytt medium.
Tänk bara på Poetry Slam!

Men det är nog fler, som skriver än, som läser
poesi och man blir förånad: Det finns en språklig
kompetens och medvetenhet; en tillväxt.

Och skälet till att vi har så bra poesi är att det inte
går att tjäna pengar på den. Man skriver poesi för
att det är nödvändigt, inte för att tjäna pengar!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-18 10:35



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så sant- det enda du tjänar pengar på idag är att skriva deckare
2010-04-21

  Eva Langrath VIP
Tack för en bra och tänkvärd text
2010-04-18

  stenen/ Yv Ericsson
Det är så jäkla bra! Att folk kan göra någonting utan att det skall tjänas pengar! Därför borde det egentligen inte gå att tävla i poesi...
Poesin borde vara förskonad från allt vinsttänkande.
Mycket bra din text. Tack!
2010-04-18

  thyra
Precis, så är det ju! Tack för inblicken!
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt