" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Vulkanutbrottet vid glaciären Eyjafjallajökull på Island skapar kaos i den internationella flygtrafiken.." (kvällspressens vanliga lågmäldhet)




Jag - en partikel i molnet

 

som en rök drar livet bort
som plymen från Eyjafjallajökull
och jag är en minimal partikel i molnet

snart kan jag inte längre se källan
när jag tittar tillbaka
där var jag så tunn och koncentrerad
i elden

som rök skingras livet över markerna
förtunnas i vinden
och det lilla kaos jag åstadkom
dricks snart upp av jorden

men det var mäktigt
jag minns det




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-18 23:11



Bookmark and Share


  Anna*
Hälsningar från en partikel till en annan ☺ Gillar...
2010-04-23

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!!
2010-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Denna dikt är verkligen oerhört mäktig!
Jag kommer att minnas den. Som en av dina bästa!
2010-04-19

  aol
lysande bra skriftat
fick en ruggig känsla,
2010-04-18

  Caprice! VIP
Ah, den gillar jag skarpt! Skål, kära partikel-Måna!
Du fick in mycket där... Lysande! (förlåt ordvalet, haha)
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger