Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag mådde inte bra


Jag mådde inte bra
Inte alls
Jag har alltid avskytt spel
Oärliga människor

Om folk stjäl stör mej inte alls lika mycket
Som när de bedriver spel
Oärligt spel
Kanske förväntar jag mej för mycket av andra

Att de ska se det
Att de ska känna av att ”detta är lögn”
Att de ska vara intresserad av nåt slags sanning
Men så är inte alltid fallet

Men när allt kommer till allt
När lögner avlöser varann
När den ständigt sura citronminen bryts
Av ett leende när nån kommer

Och efteråt så kommer det sura tillbaks
”varför skulle dom hit” typ
Och hur är då såna människor funtade
Är hela deras liv byggt på falskhet?

Men för mej så innebar det
”jag mådde inte bra”
Spänningar i hjärtat, svårt att sova
Korta nätter, oftast på en madrass i rummet

”hellre en vrå på taket än att dela tak med en trätgirig kvinna”
Bibelns ord och ack, så sant
”Hellre en madrass i rummet själv än
att dela dubbelsängen med denna sort”

Men som sagt
Jag mår bra nu, jag slipper dej
Men det finns saker man undrar över
Om du nu ville bli av med mej

Varför sa du inte som de var
Varför sa du inte sanningen




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-17 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO