Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bild jag fått tillåtelse att använda av en vän eftersom jag inte har fotat en fjällbjörk själv =0)




Vindpinad styrka

 

 

Öppen

utan skydd

kall vind

 

Kan inte avgränsa

 

hindra intrång

 

Pinande

iskyla

deformerar

tuktar

ärrar

 

den vridna stammen

livegen

beroende av välvilja

 

darrar

 

 

sedan insikten

 

 

Just i det unika

 

det förvridna

deformerade

fula

 

finns det äkta

vackra

 

enorm styrka

 

sanning

 

fullständig frihet

 

då den varma vinden

blåser själen öppen

mot havet




Fri vers (Prosapoesi) av Anna*
Läst 596 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-06-30 01:23



Bookmark and Share


  evana
Härlig kraft i denna text! De tre sista raderna avslutar med styrka!
Applåder!
2011-07-18

  Yrre VIP
Sista stycket berör alldeles otroligt!
2011-07-16

  Michaela Dutius
Förstummad över skönheten och sanningen i dina ord
2011-07-11

  Maximillixen
Det som vuxit i snålblåst blir oftast starkt. Bra. /Maxi
2011-07-06

  Ninananonia VIP
Otroligt vacker...vackra tankar...
Tycker om... :)
2011-07-01

  M M Mannheim VIP
"då den varma vinden

blåser själen öppen

mot havet"

Bra Anna* väldigt fint formulerat
2011-07-01

  Delilah Juno VIP
Ligger mycket i det ...här på västkusten har jag kunnat iaktta sådan trädsstyrka... som en orts förebild för livshållning kanske då ..:)
2011-06-30

  Linda CH VIP
Betagande! I det riktigt fula kan det finnas så mycket skönhet! Man ska inte döma hunden efter håren.....Underbart vackert skaldat! Applåd!
2011-06-30

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt men jag får inte bilden att
stämma till. Den andas lugn och ro.
2011-06-30

  queenia
i sanning styrka så koncis och vacker!!!! mycket kärlek <3
2011-06-30

  Järnkatten
Så fint skrivet, tycker mycket om..
2011-06-30

    ej medlem längre
Starkt
2011-06-30

    ADI Nehlin
en dikt som berör mycket...väl skriftat
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*