Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tragedin av mänsklig girighet


Pampen

Med handskakningar och nöjda miner
sitter pamparna ner, och skrattar
De stirrar ut över världen
som de vet att de så gott som styr
med sin girighet och lögner
med både mutor och karteller
där de fattigare har blivit fattigare
och arbetare förlorar jobben stadigt
Medans pamparna signerar ett kontrakt till
som kommer ge dem åter mer miljoner
Och arbetaren ges sitt avskedskontrakt
med en skakning av handen frostigt kall
och en ursäkt att det är ekonomisk kris
Så stirrar arbetaren ut över horisonten
och gråter panikartat inombords
medan pampen skrattar så att Himlen svor
Och var dag som går, år efter år
så är det samma skede
i Peru, Sverige, USA, varenda nation
Och rättvisan belyser sin frånvaro
Och man undrar när kommer det ändras
Om det kan ändras





Fri vers (Fri form) av Azaleth
Läst 231 gånger
Publicerad 2010-04-21 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Azaleth