Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om orättvisorna i världen


Sälj sälj sälj

Vad är det för jävla sketen värld vi lever i
När rika blir rikare och fattiga förgås
Blir en minnestatistik för en millisekund
Och ersätts sen av en nyfödd som blir en ny statistisk punkt
Långlivad eller kortlivad beroende på livets omständigheter
Att välja vilken Mazerati man vill köpa är väl schysst iförsig
Vem skulle inte vilja ha förmågan att välja det vi vill ha
Och bara säga ja tack, den tar jag
Men det är mänsklighetens gemensamma överlevnad jag saknar
Att många som har det riktigt bra och kan göra saker bättre för andra
Inte bryr sig utan sitter där istället och vrakar över världen
som om den var deras privata egendom och vräkiga lyxjakt
Att dem inte verkar bry sig att just nu, nån annanstans på jorden dör en fattig människa
Barn eller vuxen, utan hopp eller räddning
När det som skulle göra enorm skillnad är kanske bara $20 om dagen
Kungar av gammalt sitter väl på nån tron i himmeln och skrattar åt misären
Det var just så vi var, tog från dem fattiga och gav åt oss själva
Ingen för alla, alla för oss
Livet är en parodi som verkar gå i repris, borde vinna hederspris
För story utan slut
Det var ju likadant förr som det är nu
Enda skillnaden är vi kallar kopparmynt dollar, euros, kronor eller pund
Och skålpundet kött har blivit skålpundet själ
Där Wallstreet ropar sälj sälj sälj





Fri vers (Fri form) av Azaleth
Läst 474 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-11-15 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Azaleth