Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gjuta olja på vågorna...

Det har inget med pastakok att göra...
Säger en kock... Men det hade det
faktiskt förr enligt en forskare...

I Italien hade de förr gott om olja men ont
om vatten... Så när pasta skulle kokas hälldes
lite olja på vattnet... Det bildade då ett skyddande
skikt så inte vattnet ångades bort alltför fort...

Allt enligt sagesmannen, som berättade detta
på radio för några månader sen, det kan ha
varit i det "historiska radioprogrammet",
som jag hörde honom säga det här...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-21 15:20



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Spännande att nästan alla talesätt har en bakgrund.
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt