Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eyjafjallajökul - du sjunger nu

 

Det är inte så ofta du, öarnas fjäll, sjunger för oss men kanske har du hört
de andras sång? Jorden är tyst i långeliga tider men stämmer en upp så faller de andra in i sången och det är inte längre tyst.

Jag undrar lite stillsamt i denna vårvinterkväll var kommer det att sjunga härnäst? Katla, Vesuvius eller faller kanske hela Californien i havet? Egentligen tycker jag att det är lite spännande för naturens krafter är så oändligt mycket större än vad vi kan åstakomma även om vi så gärna vill tro något helt annat. Men vi är ingen hummer, vi är faktiskt bara en liten räka och fjället som blickar mot öarna spyr ut sin aska som den vill.

Kanske sjunger den just den sången som du inte vill höra

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-21 21:26



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mm..Moder naturs krafter , när hon sätter igång har vi inte något alls att säga till om... Egentligen är det rätt åt oss:) För vi är ju aldrig speciellt snälla mot henne!
2010-04-21

  Catharina Edin VIP
Kanske jordens undergång? Eller - så finns vi i miljoner år till. Omöjligt att säga.
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP