Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En natt drömde jag en melodi. Redan i drömmen hade jag klart för mej att det var en visa om anemone nemorosa och det blev det också.


Vitsippan

Vårens vackra vita blomma
kläder lundar, hagar, snår.
Liksom stjärnorna på himmelen
den som naturens under står.
Som en matta utav smycken
den breder ut sin skira prakt,
och ger en känsla av förnyelse
och bevis om vårens makt.

Den ger glädje i vårt sinne
och förundran i vår själ
att små blommor uppå marken
kan göra oss så väl.
Det är nog den vita färgen,
som mot grönskan står parad,
det är nog den stora mängden
som oss gläder på vårpromenad.

Anemone nemorosa
är ditt latinska namn
fång av vackra vita blommor
vill jag sluta i min famn.
Invid bäckar och i hagar
så kan vi se en stjärnehär
uti lunderna så gröna.
så ljuvt de marken klär.

Uti handen på en flicka
de sig finner ganska lätt.
Sitt huvud blygt de böjer
efter vett och etikett.
De vill inte inne vara.
De vill luft och vatten ha.
De vill se på solen klara
för att riktigt trivas bra.

För den rätta platsen är ju
uti lundens gröna sal
där de med älvorna får dansa
uppå vårens stora bal.






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 1611 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-22 13:32



Bookmark and Share


  Anna*
Vacker visa skulle det vara ... vill gärna höra den sjungas =0)
2010-07-20

    Bodil Sandberg
Underbar poesi!!!underbar underbar!!!jag kommer att tänka Wilhelm Ekelund min favorit poet..ni skriver lika som bara den!!
varm applåd så fint om anemone denna ljuva blomsterduva!
2010-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson