Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fattig mammas försök att göra gott för sin tioåriga flicka


På skolgården

"Naughty, naughty", skrek de i en ring runt henne
Alexandra knep ihop ögonen men måste ändå kisa försiktigt
Så att de inte kom närmare eller kastade sten på henne
Deras ord gjorde ont, men stenarna smärtade ännu mer
De lämnade synliga märken
Synliga spår som mamma frågade varifrån de kom

Alexandra hade en hemsydd rosa jacka
Mamma hade sytt den
Den var väl fin, hade mamma försökt övertyga henne
Alexandra visste att de andra flickorna skulle reta henne för den hemsydda jackan

En hård lerklump kom vinande genom luften och träffade hennes öra
Det gjorde ont och Alexandras ögon tårades
"Naughty, naughty", skrek flickorna i ringen som slöt sig allt närmare Alexandra
De hade alla fina jackor, köpta från stans dyraste klädaffär för ungdomar

Mamma hade inte pengar att köpa vårkläder till Alexandra från den fina affären
För ett ögonblick hatade Alexandra mammas snikenhet
Hon krängde av sig den hemsydda jackan och slängde den i marken
Genast träffades den av en lerklumpar som de moderiktigt klädda flickorna i ringen runtomkring henne kastade

Flickorna i ringen skrattade högt och exalterat när de dök på den hemsydda jackan och trampade på den

Alexandra smet iväg med plågoandarnas skratt vinande i öronen
Hon hatade dem och hon hatade mamma

Eller nej. Hon älskade mamma

Den rosa, trasiga jackan plockade hon med sig när flickorna skrattande hade lämnat den, nertrampad i leran

Mamma skulle tvätta den, mamma skulle sy ihop den, där den var trasig

Igen










Fri vers av Smörblomma
Läst 765 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-22 21:28



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Alexandra elva år instängd i hatringen - du ordar så väl att jag hamnar in i egna minnen, för länge sen, när flickan, åtta år, sakta grillades i en annan hatring - orsaken var inte en handsydd jacka, då modet inte ännu var på modet - men mod saknades då liksom nu - orsaken var flickans mammas svarta hår - men det kunde ju ha varit även en silvertår - allt passar då de fegas gruppaggressionerna sätter in. Väl skrivet!!!
2010-04-24

  Svartsilver
fy så hemskt det var att läsa denna. du skriver riktigt bra.
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Smörblomma
Smörblomma