Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

överleva är inte detsamma som att leva..

du överlevde

Du stirrar dig blind på ärren

ibland som raka linjer ibland slingrande som ormar..

du ser såren vid mina ögon som aldrig kommer läka

även tårarna...
de som alltid fyller mina ögon och smeker mina kinder vid både glädje och sorg..

mina händer..

dom som aldrig lyckats skydda det jag älskat
omsluter dig medan tystnaden och natten sluter oss i sin famn och lämnar dina frågor hängande i luften

..för du vet att jag inte kommer svara inatt.

"du överlevde och nu kan du fortsätta leva vidare" sa du med sprucken röst

men när du inte sett vad jag sett hur kan du då förstå mina tårar?

när du inte sett vad som ligger bakom mina ärr hur kan du då förstå smärtan?

eller känt vad mitt hjärta kämpat för men sedan förlorat?

Men när tystnaden blivit min röst,
och tomheten mina ögon

så finns det väl ingen chans att du skulle kunna veta..

att överleva är inte detsamma som att leva..




Fri vers av Manic_Gambler
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-23 00:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En stark text med viss inkänning i hur att stå där ensam med vetskapen, trots att någon kanske tycker sig 'ha varit där'.
2014-03-20

  intoxia
det gör ont att läsa men jag är glad att jag fick det ändå. smärtsam underbar känsla i texten.. och otroligt bra.
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Manic_Gambler
Manic_Gambler