Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.




men ändå alltid ha...

 

Den värme som oss gives

den lär oss livets mening

den lär att inte äga

men ändå alltid ha

 

Att ha det vackra inom

ta fram det vid behov

det bjuder dagen blomstra

och ger oss glans i sol

 

Det sköna livet givit

vill lämnas till vårt hjärta

där byggs det upp en styrka

som stannar till vår död

 

När sorgens stunder vilar

i bröstet längst där inne

tar vi bitar av vår styrka

och formar den till stöd

 

Att stå på jorden stadigt

så självet kan få lära

och dana sina styrkor

och jämna berg och dal 

 

(c) tk. 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-23 08:35



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Tycker jättemycket om första versen, både hur den är skriven och den vackra innebörden/innehållet. Djup, fin sanning som jag tar till mig och gömmer i mitt hjärta. Tack!
2010-04-25

  Anders Perols
Insiktsfulla, välrimmande rader
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra