Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kassaklirr, mödans lön. Värde på arbete.


Klippet

Sen så kom det, snyggt betalt
Som bekräftelse på värde
Allt kom in, var inte skralt
....
Räknar de mig, till de lärde!

Stort belopp, nu sättes fräs
bil och båt och färdigt gräs
Först dock ut med statens lott
....
Resten blev en tummetott!

Avgift hit och skatter dit
namnen numer varierar
Klent blev värdet på min flit
....
Väljer solen, Promenerar!




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-23 12:42



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Fina reflektioner och lösning gör du här.
2010-04-25

  Monika A Mirsch VIP
solen är ännu skattefri - icke avgiftsbelagd - sällar mig till dig - för att njuta av dina ord
2010-04-24

    Bodil Sandberg
SKITSNYGGT ANDERS!!!


först en fröjd i själen spirrar
när lönen plingar och klirrar
lön som skall få allt i blom
men när pungen likväl synes tom
då tar man en lite promenix
för att tänka på hur man kirrrar..allting nu
fast det brukar ordna sig ju
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki