Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hårfärgen anger inte IQ!

Jag, som är blondin har aldrig fattat detta
att man med hjälp av hårfärgen på en person
dens intelligens och förstånd kan bedöma...

När min man arbetade, som arbetsledare och
hade jobb och folk nära där vi bodde bjöd vi
ofta in gänget på mat eller kaffe. Och då fick
jag höra, har du lagat detta, bakat detta...
Javisst sa jag hade jag gjort det... Oj blev
svaret, kan en blondin sånt...

Och var jag på ett annat ställe och det talades
om en bok, som var såååå intressant och jag tyckte
också till... Då hörs en röst, men den har inte kommit
ut på svenska än Ewa... Jasså svarade jag, men jag fick
den från England, så fort den var tryckt, och jag tyckte
den var underbar... Nej men Ewa begriper du engelska...
Jag bara tänkte what...

Min man var bjuden på en stor tillställning i Malmö även
frun var välkommen med, så jag åkte med, god mat och
dryck dukades upp, allt smakade så gott och jag tänkte
en så trevlig kväll och efter middagen ändrades de stora
borden till småbord och runt dem satt vi fyra par...

Och där blev det jobbsnack, vad de gjorde och var de
arbetade, många jobbade runt Stortorget. Så kom frå-
gan om mitt jobb och jag svarade att jag jobbar också
vid Stortorget... Oj hördes det då, det borde de ju ha
sett mig en blondin la de ju alltid märke till annars,
knepigt att de hade missat just mig... Just en sån...

Då berättade jag, att jag arbetade om kvällarna... Jag
hann knappt uttala orden "om kvällarna" fullt ut förrän
en man sa, oj går du på gatan... med ett glatt skratt,
blondiner känner man ju till... Man vet ju vad de vill...

Jag tittade på honom och frågade, vad vet du om vad
jag gör... Men han svarade inte bara tittade på mig
skrattretande, som what, vad har katten släpat in...

Men jag fortsatte och tittade på honom hela tiden och
sa att jag arbetar på Sparbankernas Datacentral, jag
och andra vi fortsätter dagpersonalens "inmatning"
av bankernas affärer sen körs det in på data ja bok-
förs under natten /detta var innan on-line-metoden
hade införts nu blir ju allt infört på direkten/...

Nu har jag sett många av herrarna som ansåg att blon-
diner inte har mycket till hjärna och varken kan eller
begriper något alls, de har ljustonat sitt mörka hår,
som blondiner i röd-gult hår de nu tågar...

Jag fattar inte att de vågar...

Jag tror gärna att det är just dessa herrar,
som saknar en hjärna...


















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-23 14:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Om huvet är blont eller beigt eller nattsvart
säger inget om gåvorna innanför- så rätt och bra beskrivet
2010-04-24

  lodjuret/seglare VIP
jo, så är det, blondiner kan
skriva, med svart på vitt
trots att de ser allt i (l)just blått
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt