Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimma rimma få till en: Strimma!

Förslag och direktiv kommer här
hur man skall skriva en dikt poesi
förslagen haglar över en hur dessa
skall göras för att godkända bli!

De skall skrivas efter en viss
norm och form inte efter egen
stil och eget språk, inga upp-
finningar här!

Men hur skulle det i världen gå, då...

Om rön, som folk fick till
aldrig kom ut, då stod
kanske det bästa still...

Det skriks ju hela världen över efter
nya metoder, nya stilar, nya skick
det är ju sånt, som ger folk en kick...

Och kan kanske förbättra livet på många plan
så varför inte då även i skrivandets rum
där behöver ju inte ny skrivstil vara stum
och bara fortsätta med att skriva så, som det gjordes förr
utan dit kan man visst öppna en helt ny dörr!

Och skriva i vilken stil man vill
utan att nån slår till
och säger att den är inte gill!

För det är ju budskapet innehållet i skriveriet
som ger texten "sceneriet" på det skall det
mest fokuseras allt annat skall under
läsningen bara minimeras!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-26 12:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanna och kloka ord!


Jag håller med dig till100 procent ...


Hälsn. Ann
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt