Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns många tveeggade företeelser i vår värld. Kan vi inte slöa ner den onda?


Lilla Gnistan

Ljus och vit och väldigt liten
är den lilla gnistan vit
hinner ej bli slö och sliten
och har ofta stor aptit

Hon kan tända, skapa handling
gripa in i livet ditt
ställa till med kär förvandling
leda fram till knytet mitt

Eller stödja, ondskehandling
skapa eld i vapnets mitt
tvingande i grym förhandling
gör den stundom ditt till sitt

Kan du inte välja sida?
Lilla gnista ljus och vit.
Var blott verktyg för de blida!
Hjälp så världen liten bit.






Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 434 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-27 22:47



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Då hoppas jag att jag är den goda :-)
2010-04-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar tanke här.
Fint rimflyt som är ditt landmärke.
Denna gör en glaer
2010-04-28

    ej medlem längre
En mjuk och läsvänlig dikt.. med ett budskap.. som tränger sig rimmande in i sinnet.
2010-04-28

  walborg
En så rar rimmande form åt tanken om den Goda Gnistan - skön som en liten bön för barn.
2010-04-28

  Monika A Mirsch VIP
en god ide i en flytande dikt, att slöa ner den onda för att ge rum för den goa lilla gnistan - Gillar!
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki