Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I bröstets gamla pump. far siffror runt i klump Man får ej vara plump när blyerts nöts till stump.


Smärta och hjärta

Man säger att det klappar
ut blod i var artär
det känns, när letar lappar
som spridits har, isär

Just nu så gäller mappar
om pengar här och där.
Så lätt man siffra tappar!
Blir masens fråga tvär?

Så extra hårt det klappar
jag sitter här och svär
Jag tror jag tar och rappar
om våndan som jag bär

Till sist du gamla hjärta
var lugn och klappa tryggt
Och känn ej någon smärta
Ju hjärnan jobbet byggt

Alltjämt jag kör med penna
på pappret som vi fått
Jag slippa vill gehenna
när luppen det ha nått




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-28 12:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En kul och rytmisk dikt i deklarationstider...
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki