Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vän jag hade. Det gör ont att se honom nu och minnas hur han var förut.


Ändringar

Ändringens utslag
Står i så skarp kontrast till
Minnena jag bär




Bunden vers (Haiku) av Glömma
Läst 320 gånger
Publicerad 2005-11-09 21:02



Bookmark and Share


    Florence
Liksom så många andra kortverser presenterade som haiku är denna alldeles för abstrakt för att motsvara beteckningen.
Försök finna en konkret bild för en förändring: rynkor och påsar under ögonen mot tidigare slät jämn hud eller en bild ur naturen, ett förfallet hus mot minnet av familjeliv förr i världen eller en söndersprängd tomt som blir parkeringsplats eller motorväg eller vad som helst som är konkret, påtagligt.
En god amerikansk regel för haiku lyder: Show, don't tell!
Det gäller annan dikt också men haiku i synnerhet.
2005-11-11

    ej medlem längre
Det gör dom för mig med .... :-/
2005-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Glömma