Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ler lite över den här... den är kanske lite VÄL. Men, men.


Som en lillebror

Som ett litet barn
Ja, precis som en liten bror
Jag ägde ingen lillebror
Fram tills då
Då när du
Precis som en liten bror
Sökte min hand i mörkret
Och jag fattade den, kramade den
Log mot mörkret
Som ett äldre barn
Ja, som en äldre syster
Log jag över din hand
Som jag visste
Och som du visste
Visade mig vägen
Till din tillit
Och dig till min

Du släppte handen
Eller var det jag?
Och mörkret segrade
Emellan oss
Du virvlade neråt
I din förtvivlade jakt
På ljuset
Som ett litet barn
Ja, precis som en liten bror
Som tappat
Sin storasysters hand
I vimlet

Våra händer fann aldrig
Varanndra igen
Och jag vet inte
Om dom alls sökte




Fri vers av Glömma
Läst 483 gånger
Publicerad 2005-12-28 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glömma