Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet inte vad den här texten säger den som läser den. För mig är det ett sätt att få ut lite av det jag känner. Försöker förstå...


Sätta punkt

Att ni vågar närma er ämnet
Vågar skämta om det
Betyder det att det är över nu?
Jag vågar inte...
Men kanske är det bara jag som minns
Bara jag som inte kan glömma
Som hatar, hatar, hatar

Nån av er sade något
Ett skämt tror jag
Mins inte vad det handlade om
Eller hur du formulerade det
Bara att
Jag blev rädd
Märkte ni hur snabbt jag avvärjde?
Hur snabbt jag försökte leda bort
Så rädd för att ni skulle komma på
Och säga
\"Oj\"
\"Förlåt\"
\"Jag menade inte...\"
Vill inte få det uppdraget
Vill inte minnas

Att ni vågar närma er
Betyder det att ni inte bryr er mer?
Att jag är förlåten?
Jag vet
Jag var förlåten från början
Ingen anklagade mig
Ingen hatade mig
Utom min spegelbild

Vill så gärna att det ska vara över
Men...
Satte jag inte ut en punkt?
Bläddrar tillbaka för att få veta
(Borde det inte då
Vara slut
Vara över?)
Hittar stycket
Jo
En punkt
.
Så liten...
Kan den lilla verkligen avsluta?

Dom små orden du gav mig
\"Det är okej\"
Dom små orden räddade mig då
Men i längden är det bara
Tre små ord
De kan inte avsluta
Ett helt kapitel av tårar och frågor

Men jag vet inte vad jag ska göra
För att sätta punkt på riktigt
Jag vet inte om jag någonsinn
Kan...




Fri vers av Glömma
Läst 433 gånger
Publicerad 2005-12-21 17:02



Bookmark and Share


    jäntan
Bra!
Börjar med att bygga upp poemet och sluter till det i slutet. Känslan (eller kanske avsaknaden) av känslan att inte våga vara känns igen.
2005-12-28

  sorgsen
Åh...
känner igen känslan så väl
det gör ont
den människa man är hårdast mot är oftast sig själv

fint skrivet vännen

(mins = minns)
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Glömma