Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En gammal musikers klagan



Den ljuva tystnadens musik
är som en balsam för min själ
i mitt utslitna ålderstigna tillstånd,
handikappad och martyriserad
av allt oljuds barbari,
det hårda onaturliga och destruktiva
barbariets hysteri och stress-oväsen,
ljudmiljöförstöringen,
som överträffar all tortyr,
då endast den musiken är naturlig och perfekt
som kommer ut av tystnaden
och all naturens stilla ackompagnemang.
Låt mig få vila där
i outsäglig isolerings härlighet
i fulländningens säkerhetsmiljö,
där man i stilla ödmjukhet
i evighetens oändliga djup
får höra universums renaste musik
i tystnadens totala skönhet.




Fri vers av Aurelio
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-30 11:35



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Visst finns det en skönhet i tystnadens egen musik..
tänker på harmonin som kommer ur detta.
2010-04-30

    ej medlem längre
En text som får mig att stämma in i "sången" ... Vet precis vad du talar om i slutraderna... det är en ljuv musik och harmoni som finns i naturens tystnad
2010-04-30

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fina rader. Framkallar längtan efter den tystnad som - på ett eller annat sätt - gått förlorad. =)
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio