Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att avsluta första majtalet med


klockan 11 vi kulturhuset

kylan har kommit tillbaka
och åns vatten
är åter frostsvart

precis när havsvattnet
började värmas upp
och fisken gå mot land
kommer åter ett bakslag

ett märkligt år
i frostens tecken

ett valår
med alternativen
i törnrosasömn

1 maj
de röda fanorna
fladdrar i vinden
men politiken
är råttgrå

klockan 11
står jag åter
och talar
årets tal är
en uppfodran
till handling
och till tankeverksamhet

kanske når jag fram
eller kanske
är man nöjda
pseudoalternativen
glittrar bättre

och visst
är fotboll
viktigt


vb





Fri vers av tom boreland
Läst 298 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-01 08:35

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Du målar som vanligt upp bilder med mycket känsla och detaljer.
Hoppas du fann orden där!

ett valår
med alternativen
i törnrosasömn

... där politiken är råttgrå

Det behövs verkligen inspiration och hopp i denna förtvivlade belägenhet!
2010-06-08

  Ingela Svenson VIP
Hoppas att du fick många åhörare! Borde varit där och lyssnat, men jag sitter still med mina knäckta knän! Efter talet blir det kanske loppmarknaden i Horred?
2010-05-01

  Stefan Höglund
Heja Tomm.
2010-05-01

  anits VIP
Det är bra, stå upp för det som för dig
är rätt, lycka till med talet
2010-05-01

  Per Teofilusson
det är bra, stå upp.
2010-05-01

  Catharina Edin VIP
Ska du hålla tal, vad bra, jag önskar dig Lycka till och jag önskar Sveriges befolkning lycka till detta oerhört viktiga valår.
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland