Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ser Sträng och Palme


Ser Sträng och Palme
I rutan
Och tänker att Palme
Kan man vara utan
Även om man hatar att nån mördas
Så barbariskt….

Men Sträng, känns som lite sann ändå
Även om han fick sitt elddop
Och känna på
Astrid Lindgrens rappa saga
Som en verbal ”Sträng-aga”

Men ändå den tiden
Som nu är så förliden
Då det talades om solidaritet
Nu prisar man bara soliditet
Och övervinster kallades ocker
Nu blir det bonus och pengasocker

Socialdemokratin är i praktiken död
Knappast nån är riktigt röd
Och de som talade om rättvisa
Skulle sen med tiden visa
Att det ”alltid skulle vara rättvisast för dom”
Med alla dessa förmåner, som
Inga andra kunde få
Än de som kysser röv och står på tå
För den tillfälliga överheten
Men de får leva, i skit och kleten…

Sen får vi andra dem subventionera
När man dessa jävlar ska pensionera
För till sin vanliga pension
Ska man då subtrahera
Med nån miljon
Som tas av andra med begränsad resurs
För de ska ha så mycket mera
Man undra dock hur länge de törs






Innan nån ledsnar och gör processen kort….
Sveper dessa para(SMCKDMPVP)iter bort….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 194 gånger
Publicerad 2010-05-01 18:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, var ska det sluta?

Kanske tar det en ände med förskräckelse?

Applåder i massor!
2010-05-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO