Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriet från Afrika


Skriet från Afrika
Det är miljoner mammor som skriker
Som gråter
Som förbannar förövarna
Sina förlorade barn

Det är ändå fler syskon
Och lika många pappor
De gråter över de vitas barbari
De gråter över den död
Som försvinnande är

På nätterna så ropar de över havet
Och barnen gråter
De blir aldrig lyckliga mer
Aldrig nånsin
Det är sorg i dess värsta form

Och allt detta
Bara för snöd vinnings skull
”den vita rasens storhet”
Och man bryr sej inte ett dugg om
”den färgade människans sorg”
Eftersom färgade människor ses som
Boskap…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-02 21:24



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
humorgalan tillsammans med unices ikväll. Bli världsföräldrer. Stoppa skriken.
2010-05-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO