Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dåtidens TV



Brasan
Elden
Samlingsplatsen

Tänk er den mörka tiden förr
Den mörka
Mörka
Tiden

När mörkret lägger sej över bygden
Redan vid 3 tiden på dan
Tänk er hur man umgås
I det dunkel som endast en glöd
Lyser upp
Eller i bästa fall en eld
Alla bor i samma rum

Där sitter dom nu
Eller ligger
Och någon berättar
Kanske en berättare
Som fått göra en massa erfarenheter
Mött andra
Varit på resor

Och han berättar om stora djur
Om kraftiga stormar
Om en gud som är vred
Om människor som är vackra
Om människor som är fula
Om människor som är starka

Han berättar om precis allt
Som finns
Och om allt
Som inte finns….
Och det finns tid
Från kl 3 på eftermiddagen
Till kl 8 på förmiddagen

¾ av dygnets tid är mörk
och historierna frodas….
Gamla tidens frodande historier kan beskrivas enkelt
Då en berättelse om noshörningen med historiers förändring
Blev en berättelse om enhörningen….
En viss skillnad….

Men brasan var dåtidens TV
Och radio….
Tillsammans med berättaren




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-02 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO