Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång ett land


Det var en gång ett land, där alla jobbade, eller ja, alla män, jobbade, för det fanns jobb för alla män. Där såg man det som en lyx att ha en kvinna hemma i huset, som hemma fru. Maten var klar när mannen kom hem, fikat när barnen kom från skolan, och livet lekte, allt blev bättre. Men så förändrades allt…

Hemma fruar blev ”paria” och statsmakten mer eller mindre ”tvingade ut” alla kvinnor att jobba med, för det var jämlikhet och inte bara det, ”det var den enda jämlikheten”. De få kvinnor som inte ville jobba, utan var nöjda med sin uppgift att ta hand om familjen, de var ”ojämlika” de kallades ”förtryckta” och man sa allmänt ”att hon går hemma”.

Så man tvingade alla kvinnor att jobba, man skapade bl annat en massa onödiga ”jobb” på kommuners kansli och liknande, för att kvinnor ju skulle jobba, det var liksom tanken. SÅ blev det så att barnen inte hade nån hemma som kunde säga ”hej” och ge omtanke och kärlek, till barnet som kom hem från skolan. Och vissa fick en nyckel runt halsen för att ta sej in, ”nyckelbarn”… Sen fick en del en påse på handtaget för att kunna få fika i sin påse, när de kom hem, så de inte skulle stöka till, i den fina lägenheten…

Så efter ett tag så startade man daghem, fler kvinnor fick jobb, och de behövdes daghem för deras barn med, liksom fritidshem, hela landet översvämmades av detta… och det märkliga inträdde att ju mer kvinnor som jobbade, desto sämre gick det att leva på sina ”egen” löner, att leva på en lön var nu helt omöjligt utan alla, både kvinnor och män, måste jobba. Det kallades ”framsteg” och det kallades ”jämställdhet” för att, det var ju ”fri vilja” att båda måste jobba, det var ju den fantastiska friheten, det som ”alla” drömt om… och vissa klarade sej bra, men en del, de med en i familjen som sjuk, eller utan jobb, eller nåt, de förpassades till en slags ”baksida” på samhället. Och det blev skilsmässor och ständigt letande efter ny partner och mer ”jämlikhet”. Det kallades att kvinnor som bröt upp var ”självförverkligande” medans männen i alla fall oftast var egoistiska bockar eller nåt….

Men så en dag, så var landet så förstört, så det måste vara 2 som jobbar för att överleva, medans det oftast bara var en vuxen i varje familj…. Den ekvationen, den var svårt att få ihop, och ingen skulle väl drömma om att koppla detta fakta till nåt av föregående som orsak….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 148 gånger
Publicerad 2010-05-03 16:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart bra skrivet!
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO