Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång ett land II


Det var en gång ett land, där alla jobbade, och alla hade bostad…
Och sjukvård, man hade råd med det
Ja nästan alla
Ja i princip alla
Det var i alla fall så pass många så Kenneth
Han med hostan
Var den ”hemlösa i Hudiksvall”
Och den absolut enda av den sorten

Men kommunen ordnade en barack
Åt Kenneth
Han bodde där till dess baracken brann upp
Och så också Kenneth
Men i princip hade alla bostad
De bostadslösa fanns inte
Det fick man lära sig i skolan

”på 30 talet var många fattiga
men inte nu, nu finns inga
bostadslösa”
Jo man sa det, det var liksom
En sanning i OÄ som sen blev SO
Och JOBB hade alla
Om inte, så var man förhindrar genom sjukdom
Och fick sjukpension
Eller a-kassa

Men så började man vilja mörka arbetslöshetssiffror
Så man styrde över alla till förtidspension
Eller sjukpension
Eller nåt annat
Och det lilla landet översvämmades av pensionärer
Och sjukskrivna till dess nån röt
NU för det vara nog

Och allt ändrades över några dar
Sjuka skulle jobba
Eller kallas friska
En del sjuka var för friska för att va sjuka
Och en del var för sjuka för att jobba
Men för friska för sjukskrivning, sa man
Och försäkringskassan betalade bonusar
Till doktorer som var ”experter” och endast genom att
Läsa papper kunde få det till att
”han är frisk, hon är frisk”

Det gick så långt så människor begick självmord
För att slippa ”bli friska” för då skulle de
Blottläggas helt utan resurser
Och människor vart mer sjuka av oro
För vad myndigheten skulle ”göra nästa gång”
Försäkringskasse anställda förfasades över
Att de hotades
”de som var så snälla”!!!
De var i princip, lika snälla som vilken
Buchenwald vakt som helst, ja eller Treblinka

Och barnen grät över sin fattigdom
Och kvinnor fick välja mellan mat till barnen
Eller medicin….
Och män fick inse att de skulle dö
För att de inte hade råd med medicinen
Och man fortsatte att tala om ”incitament”
De som inte hade jobb skulle ”jaga mer” för att få
Nytt jobb och ”till sin hjälp”
Så skulle de tvingas svälta
Bli av med sina bostäder
Barnen skulle tvingas får trasiga kläder
Och livet, skulle förpestas

Allt för att de stackars fattiga skulle ”antränga” sej mer
För att bli ”självförsörjande”
Betala för sina bostäder som har ockerhyra
Och de blev helt resurslösa
DÅ först då, kan statsmakten göra vad de vill
Med de ”kastlösa” som de i praktiken blev
Även i detta lilla land…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 171 gånger
Publicerad 2010-05-03 18:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De bostadslösa har ofta sig själva att skylla.
Det klagas alldeles för mycket på Försäkringskassan.
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO