Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång ett land III



Det var en gång ett land
Där direktörer tjänade bra
I förhållande till andra
Och de var nöjda
Och landets invånare tyckte att kanske
”var 8 ggr en vanlig arbetarlön var att ta i”

Men efter ett antal år
Och under socialdemokratiskt styre
Så började det bli så att de räckte inte med
Att de fick mer i lönehöjning i pengar
Utan skulle ha i % mer med

Så tyckte direktörer som var just VD
Att de ju satt även med i styrelser
För andra
Så de började att i styrelsen att höja löner
För varann, det blev som en stor
Karusell
Direktörerna insåg hur mycket de kunde tjäna
Så snart så tjänade de 16 x pengarna hos en arbetare
Och 20 x passeras
26 x
nnan det som nu, är 46 ggr en vanlig arbetarlön

så nu ska ett företag betala 45 ggr en anställd mer
än de gjorde förut
45 extra anställda som inte gör nåt, typ
och det är 6 till 8 ggr mer
än de betalade extra för….

Och man undrar, var ska detta sluta….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 184 gånger
Publicerad 2010-05-03 19:06



Bookmark and Share


    masen
Det slutar inte...det blir större och större...
2010-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Socialdemokraterna har målat kapitalismen röd.
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO