http://www.youtube.com/watch?v=sXKDL6WD9CQ

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spontant, djupa tankar, till melodin:

http://www.youtube.com/watch?v=sXKDL6WD9CQ




Balladen om han som tänkte om och sen tänkte om igen

 

 

tänk om
det kom en morgon
då alla vaknade i sina sängar
alla förutom jag
för jag låg inte i min säng
nej
jag hade vaknat redan för längesen

efter mig
hade jag lämnat ett brev
i ett trasigt kuvert
några rader
med sorglösa ord
fyllda med skam
ett farväl
alternativt
ett vi ses kanske igen
någon gång

tänk om
det just kom en sådan morgon
då jag bara dragit på mig
mina trasiga slitna skor
och vandrat iväg
med destination
ingenstans

för att finna mig själv
och känna att jag lever
att jag duger
så att jag äntligen
kan besegra mina innersta demoner

jag vill bara glömma allt som varit
alla hårda ord
all sorg och smärta
jag vill bara glömma
alla trasiga bitar
som förtärt och förstört
mitt sargade hjärta

jag vill bli hel
jag vill bli mig själv igen
han jag skulle ha blivit
den jag var för längesen
jag vill sluta se ner på mig själv
sluta se mig i spegeln och känna tvivel
det är just därför
jag borde ge mig av
bara ett tag
från allt och alla
mina nära och kära
min käresta

för jag vill inte vara en börda
vill inte bli sedd såhär
jag är inte mer än en skugga
av den jag en gång var

så tänk om
och tänk om en gång till
för det kommer aldrig en sådan morgon
för jag är inte en sådan
som flyr
nej jag stannar
jag kämpar
jag ska bli bättre
någon som sprider gjädje
någon som förtjänar
den rödhåriga flicka
som föralltid
fångat mitt hjärta

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-04 04:07



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
dikten lever ut sig i sin fulla rätt om man lyssnar på låten i bakgrunden. Jättefint!
2010-05-04

  Stefanie Nerman
Jag tror jag precis grät
kanske för att vi alla har känt såhär
jag vill också fly, men något håller en kvar.
Men samtidigt måste man kanske fly någon gång.
2010-05-04

  Gunnar Hilén VIP
jag tror du lyckats skriva för os alla..det var fint gjort.
2010-05-04

  aol
man känner igen sig själv i din fina poesi,
2010-05-04

  Miss Hallonröd
Nu har jag läst denna text flera gånger om och om igen, bara för att förstå det du skriver.
Jag anser att du precis har beskrivit en känsla, en känsla som precis alla har känt eller känner någon gång i sitt liv. En känsla som gör att man vill precis det som du beskriver.
Jag tycker denna text är underbar, jag känner igen mig och det tror jag att många andra också gör.
Underbara människa, med dina texter gör du mig nästan stum.
2010-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP