Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Välkomna min dans så ska jag visa dig hur man lever.


En memoar från Sundsvall



du kastar dig fram mellan kvartersnamn i vår stenstad
leende staplar du fram längs dessa gator och torg
trädkronor höjer sig högt längs din vandringsväg
vårkänslor smeker sig fram under din sommarklänning
rådjursögon som säger mer än vad min penna kan framkalla
blir generad inför mig själv när stora sanningen översvämmar




; du är den sista rosen i Sundsvall





*





ramlar fram längs ljummen sommaröl på uteterrasen i solsken
när du fnittrar och ler mot mig vankas det mjuka kärlekssånger
plockar fram det bästa jag har att erbjuda och välkomnar dig
de små lätta molnen som ovan passerar den blå bakgrunden
kallar lekfullt på mig och flickan med skulderblad som rosenblad




; du är den första rosen i Sundsvall





*





under sprängande högtalare möter vi varandras kroppsvärme
lek en dans med mig så ska du få se att jag öppnar upp mig
en dj scratchar sommarsånger från sin grönskande pedestal
havsvindarna får ditt hår att fly bort för att blotta en tår
jag bjöd på en kopp kaffe för att försöka lindra din bakfylla
cigaretten jag rökte formade konstverk i vårt mellanrum
stigande rökdimma som försiktigt upplöstes i meddelanden




; jag vill plocka dig











Fri vers av Louisedottern
Läst 419 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-04 12:27



Bookmark and Share


  Patrik Englund VIP
gott diktat!
2010-10-06

  Aftonvännen
du är liksom naken och utsatt i ditt språk

men inte försvarslös

berusad på kärlek och sommaröl

med tunnelseende

som nyktrar till av nuet

inför det vackraste
2010-06-06

  Blåbäret
detta är kustnära...saltet svider nästill på huden
och berget i söder är majestätiskt
mot den fantastiska bakgrunden, den blå

raderna lever i sig själv...går medvetet in dit de ska
2010-05-28

  Ordregnspoeten
Hoppas du slipper sticka dig på törnrostaggarna bara, men det här var ju en skön dröm i alla fall. Det är väl så orden kan användas som bäst när det känns fint.
2010-05-28

  Fröken svår
Jag blir lika tagen varje gång :)
2010-05-09

    ej medlem längre
riktigt snyggt skrivet!
2010-05-07

  Gunnar Hilén VIP
Så ska det låta !
2010-05-07

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Haha, "Rosen i sundsvall", som en dansbandslåt!
Fast i övrigt absolut inget dansbandigt. Doft av sommar med dess öl och kärleksförhoppningar. Mycket bra!
2010-05-07

  stenen/ Yv Ericsson
En rent underbar dikt! Kommer inte på något mer att säga. Lyckliga hon:) bokmärks.
2010-05-04

    tehdog
mellanrummen gör att "jag vill plocka dig" låter hotfullt, och det blirnice även fast det kanske itne är tänkt så för det blir en brytning och det gillar man. ascool. mellanrummen var favorit, men första strofen är också jävla nice.
2010-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Louisedottern
Louisedottern