Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur ska du veta om nån är dålig, klantig, utanför lagen, om allt är hemligstämplat?


Statsmygel


Om en verkstad får ett dåligt rykte
Så åker du inte dit
Eller om en mäklare får det
Eller om en affär får kritik för dåliga varor eller hygien
Då är det fritt att tala om

Eller, en fuskbyggare, han får "PLIKTA"
Men om en advokat gör fel
Eller en läkare
Så är det ”hemligstämplat”
Hur försvarar myndigheterna detta
Har vi inte fri marknad i vårt land
Ska då inte advokater och läkare
Få utsättas med…

OCH vad säger dom som inte missköter sej
De får ju också, oförskyllt, sin släng av sleven
Eller är det så många som klantar sej
Myglar och fuska, är oskickliga
Så hemlighetsmakeriet är ”bra för alla”

JA alla utom patienten
Konsumenten
Och klienten




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 162 gånger
Publicerad 2010-05-06 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO