Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fast växelkurs

( men ingen talar om fast växelkurs
valutaorm o s v vidare längre)


(För inte SÅ längesedan så satt Bengt Dennis
och ”försvarade” den falska, nej förlåt fasta
växelkursen, med miljarder av våra pengar)
(500 % kan ni fatta det, 500 %)

Och hur viktigt var inte det då
Calle Pilt, Ingvar Carlsson, Göran Person
Alla vurmade de för sin fasta växelkurs
Och kronan blev flytande och sjönk
Som en sten, som ett ankare i en båt…


Och den efterföljande räntan…..
Orsakade troligen mer skilsmässor
Och mänskliga tragedier än något annat
I förra århundradet….

”den falska växelkursen”
och fallet
Orsakades till stor del av att stora svenska företag
Sålde miljarder av kronor…
”köpte sen tillbaka dem” för en spottstyver




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 188 gånger
Publicerad 2010-05-06 03:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO