Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny text som beskriver Privatiseringens verkliga vinnare, Girigbukarna..., plus en liten dikt kring följderna....


"Privat-Sensmoralen" (i början,fritt efter Melodin : Klassiska "Internationalen")

"Privat- Sensmoralen !"

Upp till kamp mot moralen
slita staten isär
för Privat-Sensmoralen
den ljuder ju så här

För vi ska suga ut er
fast ni inte detta ser
och när ni då har räknat ut det
ja, då är det ju försent !

(Sista versen) :För Privat-Sensmoralen
bara bra för rika är
för när det kommer till "totaaalen"
åt helvete det bääääär !


----


En liten "eldig inledning" till denna lilla pamflett
men de rika knösarna
ska inte komma undan så lätt
nej, de här "drösarna"
med "politikerskrået" i släptåg
de har lurat svenska folket
ja, med ett riktigt "båg"

Först underbudgeterar de den statliga summan
se´n serverar de den "den ruttna kardemumman":
"Offentligt är ineffektivt och undermåligt,
ja, det är riktigt dåligt (!)
Vi privatiserar hela "konkarongen" (¤)"
Så slår de till med "gång-gången"

Men förstår ni då logiken (?)
En bra verksamhet
"svältes ned" till rena "liken"
DÅ är läge för Privatisering
man upphör helt med reglering
de Gnidna kan roffa åt sej
ett "helblåst" folk, de märker ej
förrän det är försent
så KAN det bli, framgent
om vi INTE reagerar
och ,sedan, agerar
till Offentlighetens försvar
medan det finns nå´t kvar
för Privatsensmoralen
den lyder:
"Vi kväver de offentliga "svalgen",
vi föder den "Privata kanaljen"

--

(¤)= "Konkarongen" ,folkligt, ungefär : "Alltihopa"







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-07 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska