Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamla mormor


Gamla mor
Är nu gamla mormor

Gamla mor var ung när hon blev det
Så ung
Och dottern var ung när hon blev mor
Så ung

I ungdomligt oförstånd
Tillkom barnen
I generationer

Kanske av kärlek
Eller av lust
Kanske av dumhet
Eller protest

Men barn blir till
Oavsett avsikt…
Nu är gamla mor gammal
Och mormor
Men lärdomen saknas

Hon lägger sej i hur barnbarnen fostras
Som en riktig häxa
För ”hon vet ju bäst”
Tycker hon, alltid




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-15 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO