Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar i pungformat




Gamla mor var ung när hon blev det
Så ung
Liksom fadern, då han var inte myndig
Inte hon heller
Farfadern fick stå för underhållet men
Han erkände aldrig barnbarnet
Han bröt med sin son när han inte fogade sej
Efter hans diktaturiska regler
Han skyllde på ”barnbarnet”

Men efter att gubben dött
Han levde länge som de flesta skitstövlar gör
Men chocken kom på begravningen
Kommunpampen, den ”rättrådande”
Som hade fem barn
Visade sej ha sex
Barn
Visade sej ha haft sex för tidigt med

För en ”extra” arvtagare dök upp
På begravningen
En som bott granne i alla år
Och vetat
Liksom kommunpampen vetat
Då, dök han upp
Men födelseattest för att
Få ut ”sitt arv”

Rättrådiga jävla kommunalpampen som
Förbjöd sin familj att ha kontakt med sin sons barn
Hade själv ”barn på bygden”
Och som en äkta dubbelmoralist
Kommen ur prästsläkt levde han sitt liv
Och hatade sin son
Kanske för att han gjort samma sak
Som han gjort själv




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-16 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO