Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omanligt på bygget numer


Fjollorna
Ni vet de där som ska vara
”så fina i kanten”

Fjollorna
Duschar flera ggr om dan
Fast, alla vet att det är inte bra
T o m skadligt för kroppen

Fjollorna är mer som fruntimmer
Än män
Fast de kallar sej män
Man ser dem lite överallt

Man hör dem lite överallt
”oj jag blev smutsig”
Ja vad fan tror du, du är på ett bygge
”kan du slå i en spik här”
NEJ jag har ingen spik, var de inte
När de byggde gamla stan som de spikade

Fjollorna
De har en skruvdragare i ena delen av verktygsvagnen
Shampo, tvål och deodorant i den andra
ALLT kanske och troligen MER
Miljöpåverkande negativt än saker de jobbar med
Fjollorna är de riktigt fjolliga typer
Som tydligen hamnar, även i mäns yrken
Numer….
(inte nödvändigtvis bögar men... fjolliga så de stör)

Ja de finns tjejer med
Några st, en del riktigt snygga
Men de verkar vara mer män än
Fjollorna, man drabbas av numer
Med sin skrivdragare, lasrar och sänksåg
Och de talar om dessa som, om de vore ”årgångsvin”

De har skruvat så mycket skruvar så de är
Både vridna och skruvade själva
Men de viktiga för dom är att de ”ser bra ut”
Inte att de gör ett riktigt jobb
”och att de luktar gott”
Inte att de är rena
Snacka om misslyckade "hantverkare"




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-21 00:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Då har man nog inget på ett bygge att göra ...
2010-05-21

  LassO
Du här mycket fånigt hos mej tydligen.... inte första gången. Men när snickare är mer bekymrad om sin deodorant än hur man gör sitt jobb, så undrar man. När man kallar spik för "var det vad ni använde i gamla stan". Och när de inte kan, sätta upp ett snöre, för att rikta saker.... Det är faktiskt pinsamt, de kan bara skruva gips på stålreglar och knappt det. Ja förutsatt "de luktar gott och inte blir för smutsiga."..
2010-05-21

  Anders Nordlander VIP
du skämtar va?

Ska vi män vara skitiga... är det manligt... det var det fånigaste jag hört på länge!
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO