Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ha en finansminister Sträng




Att ha en finansminister Sträng
Har sina goda poäng
Med en statsminister som dräng
Inte mäster Olof direkt

Sen kom Bohman som ni vet
Och ekonomin fick en egenhet
Det blev en minus budget
Och det fortsatte långt förbi
Nästa regerings demokrati
Skifte av höger till vänster

Feldt gjorde det man inte kan idag
För han skrev ner kronan med 16 %
Det kallades nästan incident
Fast han svor dagen innan detta drag
Att inte devalvera
Kallas vit lögn och ”det ska vi acceptera”
Politiken skyller sina lögner på incitament

Person sedan kom dit
Sen Feldt baxat sin ”jävla skit”
Kallad löntagarfonder, ända hit
Men ännu fanns det kvar denna tradition
Som Bohman skaffat till vår nation
Och vi småfolk fick som vanligt betala
Våra pengar han tvingade oss sala
För att ge staten god ekonomi
Fick många lida men det skiter han i

Senare kom även ett litet penga-luder
Som kallades för på Nuder
Kallades 40 talister för köttberg
Det enda den bleka sosse
Trots allt, kunde ge som färg

Nu är det över med sosse eran
Och ekonomin för de förr fattiga är illa däran
Och för vissa är han en trygg Borg
Men för massor av andra, en livssorg….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-10 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO