Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grassman hade rätt


http://sv.wikipedia.org/wiki/Sven_Grassman

Grassman hade rätt
Vi ser det mer och mer
En av hans åsikter var att de största bidragstagarna
Var bilindustrin i vårt land

Sen kunde man se hur det accelererade
Thage G-punkt gav SAAB en hel fabrik
På kockums området i Malmö
De t o m fick betalt för att ta emot det
Och personalen betald

Man hade tidigare gett VOLVO en hel fabrik
I Kalmar som man bara la ned
Och stöd på punkt efter punkt
Och de har aldrig betalt skatt
År efter år av 0-taxerinagar trots miljardvinster

Nu ser vi åter hur pengarna sköljer över
Dessa industrier
För vad
För att de är svenska?
De var ju båda amerikanska under många år
Nu är SAAB holland-ryskt
Och VOLVO snart kinesiskt
”de svenska klenoderna”
Betalda med, svenska kunders trohet
Och samma svenskars skattemedel….

Grassman hade rätt..
Mer rätt nu än då....




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 197 gånger
Publicerad 2010-05-09 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO