Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drogpropagandan sprider sig som en pest här......., en utopisk dikt om det slutresultat vi alla ,NORMALA, människor vill ha......


"Knarklangarvisan" !

Langa ,langa langa
Du får inte banga
det är ett ljuvligt rus
du fattar ej ett "sus"
du får en härlig stund
för bara några pund


Langa, langa langa
spetsa med Loranga
då märker snuten inget
då slipper du tinget


Langa, langa langa
du slipper grymma världen
med denna ljuva färden
till fantasins vackra land
du flyr , ler lite grand
men du anar ingenting
känns bara lite "ding"


Men se´n vill du ha mera
de kostar ännu flera
vi måste ha betalt
så livet ditt blir skralt


Och när du se´n går under
försent du ser din blunder
vi skiter väl i dej
din välgång, EJ "vår grej"


Vi många kunder har
vi deras pengar tar
HUR de får tag i dem
på det vi ej har kläm
vi skiter väl i det
men de FÅR ej gå bet


Knark är Ondskans vapen
rakt i djävulsgapen
går drogromantiken
se nu staplas liken
på många kyrkogårdar
ingen alls dem vårdar


Nej , nu vi BOMBAR skiten
tar lite hjälp av "pliten"
UTROTAR all narkotikan
en skapelse av Faan
han gråter säkert blod nu
han vill MERA ha , ju
men NU så är det SLUT
och det utan något Prut !

----









Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-09 14:18



Bookmark and Share


    Linton
Texten är i en klass för sig så det blir svårt att kommentera.
Min absoluta favorit är iaf versen

"Langa, langa langa
spetsa med Loranga
då märker snuten inget
då slipper du tinget"

Vissa kanske förfasar sig över att texten lär ut hur man ska komma undan men i det här fallet måste den konstnärliga friheten sättas i främsta rummet. Om historiskt jämför med tex texter av Nationalteatern så fick ju även dessa ofta kritik för att vara drogliberala.

En annan sak jag undrar över är "Relaterade texter" texter till höger om texten. Jag tror att författaren är helt oskyldig till dessa men nu anges som relaterade:
"Han knullade min själ"
"Du gör mig onykter min vän"
"Min Kuk"
!

Vad kan denna relation bestå i? Är det en AI-motor som har analyserat texterna eller relationer på det personliga planen som avses (typ läsare-författare-agent). Det känns orättvist att högkvalitativa texter kan länkas samman med titlar som dessa.
2010-05-09

  Mats Henricson
Att propagera eller att vara "ordningsmannalik" i denna fråga, anser jag INTE spelar någon roll, knarket är LIKA jävligt, hur som helst !
2010-05-09

  Louisedottern
Känns lite metaforiskt att din text vill slå mot drogpropagandan, men är själv propaganda.
2010-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska